Ett stöd i din dagliga undervisning

På Berättarministeriet tror vi på det lustfyllda lärandet. Vi stöttar lärare att uppmuntra elevers nyfikenhet och tilltro till den egna språkförmågan. Våra pedagogiska program är förankrade i läroplanen och verkar som ett ämnesövergripande stöd för lärare. De vänder sig främst till elever i årskurs 2–5 och är upplagda på ett sätt som möjliggör att alla elever, oavsett kunskapsnivå, kan delta.

Ett skolprogram startar i något av våra utbildningscenter där utbildade medarbetare och volontärer finns på plats för att lyssna, vägleda och uppmuntra eleverna i skrivandet.

För att boka in din klass på något av våra program går du in på kalendern för det utbildningscenter som motsvarar din skolas upptagningsområde, väljer en aktivitet som är ledig och fyller i formuläret så hjälper vi dig vidare därifrån.

Har du aldrig besökt oss med din klass tidigare? Genom att registrera dig här får du inloggningsuppgifter till vår lärarportal där du kan boka in dig. Berättarministeriets aktiviteter är kostnadsfria för alla skolor i våra upptagningsområden.

BLÄDDRA I VÅR PROGRAMFOLDER!

Vad säger andra lärare om oss?

Varje år genomför vi en stor undersökning för att ta reda på vad de lärare som har besökt oss tycker om Berättarministeriet.

9 av 10

 

lärare säger att Berättarministeriets metod är ett stöd i undervisningen

9 av 10

 

lärare rekommenderar oss och vår metod till en kollega

1772

 

skolklassbesök sedan starten 2011

3435

 

pedagogbesök sedan starten 2011

Våra programVisa alla program

Redaktör Schwartz forskningsresa

Elever i årskurs 4-6

I skolprogrammet Redaktör Schwartz forskningsresa är elevernas nyfikenhet utgångspunkten för att stärka forskarglädjen och språket.

Läs mer här

Redaktör Schwartz bokutgivning

Elever i årskurs 2—5

Programmet Redaktör Schwartz bokutgivning är en lustfylld berättarövning där eleverna kliver rakt in i fantasins värld. De får följa hela bokprocessen – från idé till färdig bok.

Läs mer här

Bokslukarna

Elever i årskurs 2—5

Bokslukarna görs i samarbete med lokala bibliotek och har som syfte att väcka lust och nyfikenhet kring böcker. Programmet inleds med ett besök hos Berättarministeriet och fortsätter sedan på biblioteket.

Läs mer här

Gulduppdraget

Elever i årskurs 3—5

Nyfikenhet och lust för barnlitteratur väcks när eleverna får i uppdrag att reflektera över juryns motivering till ALMA-pristagaren Barbro Lindgren

Läs mer här

Kartuppdraget

Elever i årskurs 2–5

Under kartuppdraget undersöker klassen en mystisk karta och en spännande plats, som ger inspiration till riktigt fantasifulla berättelser. För att kunna gå programmet ska klassen ha gått redaktör Schwartz bokutgivning.

Läs mer här

Trailerskaparna

Elever i årskurs 4–6

I programmet Trailerskaparna producerar eleverna manus och berättelser med hjälp av digitala verktyg.

Läs mer här

Den mystiska lådan

Elever i årskurs 3

Det sker mystiska händelser på Berättarministeriet och redaktör Schwartz behöver elevernas hjälp....

Läs mer här

Tidningsskaparna

Elever i årskurs 4-6

I Tidningsskaparna blir eleverna journalister och skapar material till Berättarministeriets tidskrift, allt från krönikor till intervjuer och notiser. För att kunna gå programmet ska klassen ha gått redaktör Schwartz bokutgivning.

Läs mer här

Våra utbildningscenter

Göteborg

Gamlestads Torg 11
41502 Göteborg

[email protected]
Tel: 073-687 74 76

Mer info + kontakt

Hagsätra

Hagsätra Torg 32 (Hagsätra Centrum)
124 73 Bandhagen

[email protected]
Tel: 073-687 06 63

Mer info + kontakt

Husby

Edvard Griegsgången 9 (Husby Centrum)
164 32 Kista

[email protected]
Tel: 073-682 31 15

Mer info + kontakt