Är du vår nästa kollega?

Vill du bidra till Berättarministeriets vision och inspirera barn och unga att erövra det skrivna ordet?

Söker du en praktikplats eller arbetsplats där du får möta barn och inspirera dem till att erövra det skrivna ordet? Vill du lära dig mer om pedagogik, ideell sektor och arbetet med volontärer? Då är Berättarministeriet rätt plats för dig. För att passa hos oss bör du vara värderingsdriven, vilja vara med och verka för ett mer demokratiskt, pluralistiskt och jämlikt Sverige, vilja utvecklas både som människa och i din yrkesroll samt vara beredd att jobba ditt hårdaste för att bidra till att vi når våra mål. Hos oss jobbar idag 18 personer i en stark start up-anda.

Våra lediga tjänster

Finns ingen tjänst för dig ledig just nu?

Prenumerera på kommande lediga tjänster hos oss

Vi använder oss av Happyr när vi utannonserar lediga tjänster.

Du är även varmt välkommen att skicka en spontanansökan till [email protected] för att anmäla dig till vår kandidatbank inför kommande rekryteringar. Vi söker oftast efter medarbetare till våra utbildningscenter i Stockholm och Göteborg där du som utbildningsledare är ansvarig för den dagliga verksamheten när vi tar emot skolklasser på våra kreativa skolprogram. Denna roll passar dig som har pedagogisk kompetens, brinner för barn och ungas kunskapsutveckling samt har en postgymnasial utbildning relevant för rollen. Genom att skicka en ansökan godkänner du att vi sparar dina inskickade personuppgifter i 3 år för att kunna kontakta dig vi kommande rekryteringar. Läs gärna mer om hur vi värnar om dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

Praktik på Berättarministeriet

Vill du göra praktik där du bidrar till ett mer demokratiskt och jämlikt Sverige?

– Då är vi platsen för dig.

Vi erbjuder praktikplatser inom flera områden: pedagogik, projektledning och kommunikation. Bli en del av ett engagerat och handlingskraftigt team och få erfarenhet av att driva samhällsfrågor på ett resultatinriktat och kreativt sätt. – platserna tillsätts löpande, sök redan idag genom att skicka ditt cv och personliga brev till: [email protected]

Pedagogik & volontärskap

Som praktikant i något våra tre utbildningscenter får du praktisk erfarenhet av att hålla i pedagogiska övningar tillsammans med medarbetare och volontärer, ni leder skolklasser som deltar i våra pedagogiska program.

Husby     Hagsätra

En praktikant berättar

Tora Lundin studerar masterprogrammet Kultur och Demokrati vid Göteborgs Universitet, där de undersöker den demokratiska infrastrukturen: offentliga samtal, språk och representation, maktrelationer samt vilka röster och berättelser som ges plats i olika forum. Hösten 2018 gör hon praktik i Hagsätras utbildningscenter.

Varför sökte du praktik på Berättarministeriet?
– För mig var det ett självklart val! Jag ville ta del av en samhällsutvecklande organisation som arbetar med och mot en tydlig värdegrund. Vad är viktigare än att alla barn får förutsättningar att delta aktivt i samhällslivet? Jag anser att tilltron till alla barn och ungas förmåga, vilken genomsyrar hela Berättarministeriets verksamhet, är ovärderlig i dagens samhälle.

Vad lär du dig under din praktik?
– I första hand lär jag mig inspirerande pedagogiska verktyg och hur normkritiska perspektiv kan omsättas i praktiken, men jag lär mig också om feedback-kultur samt organisering och utveckling av en volontärsverksamhet.

Vad är det bästa med praktiken på BM?
– Det är verkligen helt fantastiskt att se så många barn blomma ut under
skolprogrammen. Hjärtat tar ett glädjeskutt varje gång ett barn samlar mod
till sig och stolt läser upp sin berättelse!

Vill du också göra praktik där du bidrar till ett mer demokratiskt och jämlikt Sverige? Läs mer om praktik högre upp på sidan. Har du frågor, kontakta Amanda Olsson på [email protected]