Registrera dig som volontär här !

Logga in för att boka detta program
Riktar sig till:

Elever i årskurs 3

Samarbetspartner:
  • Arvsfonden

Det sker mystiska händelser på Berättarministeriet och redaktör Schwartz behöver elevernas hjälp....

Programmet Den mystiska lådan inleds med Redaktör Schwartz bokutgivning och följs sedan av 13 lektionstillfällen innan det är dags för finalen på Berättarministeriet. Programmet är ett stöd i förberedelse inför nationella proven för Åk 3.

Efter ett inbrott på bokförlaget har några av Redaktörens mystiska lådor försvunnit. Vem har tagit lådan och varför? Eleverna får hjälpa till att lösa mysteriet genom att skriva om gåtfulla spår, läsa hemliga lappar och tyda spännande symboler.

Syfte:

Lärarmaterialet är utformat för att utveckla kunskaperna i svenska språket. Eleverna övar på att formulera egna åsikter och tankar i olika slags texter och medier.

Antal tillfällen på Berättarministeriet: 2

Alla våra program

Redaktör Schwartz forskningsresa

Elever i årskurs 4-6

I skolprogrammet Redaktör Schwartz forskningsresa är elevernas nyfikenhet utgångspunkten för att stärka forskarglädjen och språket.

Läs mer här

Redaktör Schwartz bokutgivning

Elever i årskurs 2—5

Programmet Redaktör Schwartz bokutgivning är en lustfylld berättarövning där eleverna kliver rakt in i fantasins värld. De får följa hela bokprocessen – från idé till färdig bok.

Läs mer här

Bokslukarna

Elever i årskurs 2—5

Bokslukarna görs i samarbete med lokala bibliotek och har som syfte att väcka lust och nyfikenhet kring böcker. Programmet inleds med ett besök hos Berättarministeriet och fortsätter sedan på biblioteket.

Läs mer här

Gulduppdraget

Elever i årskurs 3—5

Nyfikenhet och lust för barnlitteratur väcks när eleverna får i uppdrag att reflektera över juryns motivering till ALMA-pristagaren Barbro Lindgren

Läs mer här

Kartuppdraget

Elever i årskurs 2–5

Under kartuppdraget undersöker klassen en mystisk karta och en spännande plats, som ger inspiration till riktigt fantasifulla berättelser. För att kunna gå programmet ska klassen ha gått redaktör Schwartz bokutgivning.

Läs mer här

Trailerskaparna

Elever i årskurs 4–6

I programmet Trailerskaparna producerar eleverna manus och berättelser med hjälp av digitala verktyg.

Läs mer här

Den mystiska lådan

Elever i årskurs 3

Det sker mystiska händelser på Berättarministeriet och redaktör Schwartz behöver elevernas hjälp....

Läs mer här

Tidningsskaparna

Elever i årskurs 4-6

I Tidningsskaparna blir eleverna journalister och skapar material till Berättarministeriets tidskrift, allt från krönikor till intervjuer och notiser. För att kunna gå programmet ska klassen ha gått redaktör Schwartz bokutgivning.

Läs mer här