Vi erbjuder skolor i våra upptagningsområden kostnadsfria pedagogiska program som genom kreativa metoder lockar eleverna, oavsett kunskapsnivå, att erövra det skrivna ordet. Våra program vänder sig främst till elever i årskurs 2–5, är förankrade i läroplanen och verkar som ett ämnesövergripande stöd för lärare.

 

Våra program

Redaktör Schwartz bokutgivning

Elever i årskurs 2—5

Programmet Redaktör Schwartz bokutgivning är en lustfylld berättarövning där eleverna kliver rakt in i fantasins värld. De får följa hela bokprocessen – från idé till färdig bok.

Läs mer här

Bokslukarna

Elever i årskurs 2—5

Programmet Bokslukarna syftar till att stärka elevens lust att lära och tilliten till den egna språkliga och kommunikativa förmågan. En upptäcktsresa i böckernas värld.

Läs mer här

Historieskrivarna

Elever i årskurs 4—5

I Historieskrivarna bjuder Berättarministeriet, tillsammans med Hallwylska museet, in till en spännande resa bakåt i tiden.

Läs mer här

Gulduppdraget

Elever i årskurs 3—5

Nyfikenhet och lust för barnlitteratur väcks när eleverna får i uppdrag att reflektera över juryns motivering till ALMA-pristagaren Barbro Lindgren

Läs mer här

Tidningsskaparna

Elever i årskurs 3–5

I Tidningsskaparna, ett samarbete med Moderna Museet, får eleverna agera journalister samtidigt som de reflekterar kring framtiden och lär sig mer om bilders betydelse.

Läs mer här

Den mystiska lådan

Elever i årskurs 3

Det sker mystiska händelser i Berättarministeriets skrivarverkstad och redaktör Schwartz behöver elevernas hjälp....

Läs mer här

Animerad film

Elever i årskurs 5–6

I ett programsamarbete med Kulturskolan blir elever i årskurs 5–6 manusförfattare och filmskapare till fantasifulla animerade filmer som visas upp på filmfestival.

Läs mer här

BM-debutant

Gymnasiet

BM-debutant är vår egen författarskola som vi driver tillsammans med Bonnierförlagen. Varje år ger den tio gymnasieelever chansen att utveckla sitt skrivande och bli publicerade författare.

Läs mer här

Ordpyssel

Barn från 8 år uppåt

Varje onsdag och lördag eftermiddag samt under loven har Berättarministeriet i Södertälje, Järva och Hagsätra öppet hus för hela familjen.

Läs mer här

Lovprogram

Elever i årskurs 2—6

Under skolloven är det öppet hus i Berättarministeriets skrivarverkstäder och då passar vi på att erbjuda fritidsgrupper specialprogram – vad sägs om Serieskolan och Skräck & skrock?

Läs mer här