fbpx

Lustfyllt lärande

Berättarministeriet utvecklar skolprogram med kreativa läromedel att använda i den dagliga undervisningen. Alla våra program är språkutvecklande och stärker elevernas kritiska och kreativa tänkande. Med grund i storytelling ökar vi elevernas tilltro till den egna språkförmågan, inspirerar dem till att hitta inre motivation och till att erövra det skrivna ordet. Våra skolprogram utvecklas i samarbete med lärare och skolor i våra upptagningsområden. Samtliga program är förankrade i läroplanen, verkar som ett ämnesövergripande stöd och är upplagda så att alla elever, oavsett kunskapsnivå, kan delta. Alla program är kostnadsfria och har en tillhörande handledning med kompletta lektionsupplägg utifrån läroplanen.

Så bokar du

Berättarministeriets skolprogram är kostnadsfria och erbjuds skolor med högt socioekonomiskt index. Skolor som ligger geografiskt nära våra utbildningscenter kan även delta i program med besök. Berättarministeriet har utbildningscenter i Husby och Hagsätra i Stockholm, i Gamlestaden i Göteborg och i Värnhem i Malmö.

Kontakta din lokala utbildningsledare så hjälper vi dig (kontaktuppgifter finns längst ner på sidan). 

61000
elever har varit hos oss
5450
pedagogbesök

99 %

rekommenderar oss och vår metod till en kollega

9/10

lärare säger att vår metod är ett stöd i undervisningen

Skolprogram

Våra skolprogram genomförs i klassrummet, med hjälp av lärarhandledning, elevmaterial och artefakter, och med löpande stöd från våra pedagoger. För de elever som går versionen med besök börjar programmet i vårt utbildningscenter. Skolprogrammet Redaktör Schwartz bokutgivning, som är starten för nästan alla våra program, lägger grunden till ramberättelsen om ”redaktör Schwartz” och ”bokförlaget Berättarministeriet”, som utvecklas vidare i våra övriga skolprogram.

Redaktör Schwartz bokutgivning

Årskurs 2–6

Barnen bjuds in till bokförlaget Berättarministeriets magiska värld. Programmet stärker elevernas språkliga förmåga, kreativitet och berättande.

Tillfällen hos oss: (1) 
Planerade lektioner: 1–8
Ämnen: Svenska och bild

Den mystiska lådan

Årskurs 3–4

I Den mystiska lådan får eleverna i årskurs 3 och 4 utveckla sina kunskaper i svenska språket. Följ med på ett spännande äventyr!

Tillfällen hos oss: (2) 
Planerade lektioner: 13–14
Ämnen: Svenska

Bokslukarna

Årskurs 2–6

Bokslukarna är ett samarbete
med biblioteket. Här lär sig eleverna
att recensera och diskutera litteratur.

Tillfällen hos oss och på biblioteket: 1–2
Planerade lektioner: varierar utifrån upplägg 
Ämnen: Svenska

Trailerskaparna

Årskurs 4–6

Eleverna skriver manus och producerar en stop motion-film. Programmet främjar elevernas berättande i ord och bild genom digitala verktyg.

Tillfällen hos oss: 2 
Planerade lektioner: 3
Ämnen: Svenska och bild

Redaktör Schwartz forskningsresa

Årskurs 4–6

En resa in i naturkunskapens värld där eleverna övar sig i att formulera och lösa vetenskapliga problem. I samarbete med Karolinska Institutet. 

Tillfällen hos oss: (1)
Planerade lektioner: 10
Ämnen: Svenska och NO

Historiedetektiverna

Årskurs 7–9

En resa genom 1900-talets Sverige. Med hjälp av en brevväxling och historiska föremål följer vi omvandlingen från jordbrukssamhälle till välfärdsstat. Historiedetektiverna är ett ämnesövergripande program för högstadiet.

Tillfällen hos oss: (2) 
Planerade lektioner: 7–9
Ämnen: Svenska och SO

Frågor? Kontakta oss!

Ellinor Brantås

Ellinor Brantås

Utbildningsledare program Husby

Malin H Gabor rund

Malin Hermansson

Utbildningsledare program Göteborg

Julia rund

Julia Jansson

Utbildningsledare program Hagsätra

Stina W rund

Stina Wahlberg

Utbildningsledare program Malmö

Tack för din registrering

Nu är du registrerad som volontär, välkommen till oss!

Vänligen notera att ditt bekräftelsemejl kan hamna i skräpposten. Vid tekniska frågor, kontakta lena.a@berattarministeriet.se