fbpx

Så kan du bidra

Oavsett vem du är kan du bidra till Berättarministeriets verksamhet för att bygga ett Sverige där alla barn och unga är trygga i det skrivna ordet. Har du tid att ge kan du bli volontär, om du arbetar på ett företag som vill samarbeta för en hållbar samhällsutveckling kan ni samverka med oss på en rad olika sätt. Och har du inte tid men tycker att det vi gör är bra och att vi ska fortsätta med det så kan du ge en gåva. Allt engagemang gör skillnad och är viktigt för att Berättarministeriet ska kunna vara ett långsiktigt stöd för lärare och elever. Läs mer om hur du gör här under.

Volontärskap

Som volontär är du med på våra skolprogram och arbetar sida vid sida med våra medarbetare. Tillsammans peppar vi barnen och stärker deras självkänsla. Du behöver inga förkunskaper för att bli volontär utan lär dig allt du behöver veta på en två timmars grundutbildning. Det viktigaste är att du visar intresse och lyssnar på varje barn och vill barnets bästa.

Samverkan företag

Som företag kan ni samverka med Berättarministeriet på många olika sätt. Ni kan gå in som finansiär i verksamheten, bidra med era medarbetares tid och kompetens genom ett pro bono-partnerskap eller erbjuda era medarbetare förmåner i form av ett volontärskap på arbetstid. Läs mer om hur ert företag kan samverka med Berättarministeriet här.

Ge en gåva

Allt engagemang gör skillnad och är viktigt för att Berättarministeriet ska kunna vara ett långsiktigt stöd för lärare och elever. Minst 80 procent av våra intäkter går direkt till barnen i våra utbildningscenter.

Skänk ett bidrag

Du kan skänka ett bidrag till vår verksamhet genom PG 900639-6 eller Swishkonto: 1236158893. Märk din inbetalning med ”Gåva”.

Hyllningsgåvor och minnesgåvor

Du kan uppvakta någon du tycker om med en hyllningsgåva till förmån för Berättarministeriet. Det går också bra att hedra minnet av en avliden person vid en begravning genom att skänka en minnesgåva till vår verksamhet. För att få hjälp med hur du går tillväga, hör av dig till:

Donera aktieutdelning

Du kan skänka din aktieutdelning till Berättarministeriet. Då ökar din gåva med mer än 40% i värde. Tänk på att du måste göra Berättarministeriet till mottagare (”rättighetshavare”) till din utdelning minst en vecka innan bolagsstämman hålls i det utdelande bolaget. Kontakta därför din bank redan nu för att vara säker på att hinna i tid.
Mer information hittar du på  på www.aktiegavan.se.

Berättarministeriet har ett 90-konto och är medlemmar i GIVA Sverige. Det betyder att Svensk Insamlingskontroll och auktoriserad revision granskar Berättarministeriet i syfte att bekräfta att insamling och verksamhet präglas av transparens, kravuppfyllnad, etik, ändamålsenlighet och professionalism. Här kan du läsa vår insamlingspolicy.

Tack för din registrering

Nu är du registrerad som volontär, välkommen till oss!

Vänligen notera att ditt bekräftelsemejl kan hamna i skräpposten. Vid tekniska frågor, kontakta lena.a@berattarministeriet.se