fbpx

Den mystiska lådan

Oförklarliga saker har börjat ske på Berättarministeriet. Eleverna får rycka in till förlagets räddning, och det blir början på en hisnande detektivresa som sträcker sig ända från Egypten till Kiruna.

Story

Efter ett inbrott på bokförlaget har några av redaktörens mystiska lådor försvunnit. Vem har tagit lådorna och varför? Redaktören ber om elevernas hjälp att skydda lådorna medan redaktören försöker ta reda på vad det är som pågår. Med jämna mellanrum dyker nya ledtrådar upp, som redaktören genast skickar till klassrummet för analys …

12

planerade lektioner i klassrummet

2

tillfällen hos oss

SV

berörda ämnen

Innehåll

Den mystiska lådan inleds med ett besök i utbildningscentret och följs sedan av 14 lektionstillfällen, innan det är dags för finalen på Berättarministeriet. Eleverna får hjälpa till att lösa mysteriet genom att skriva om gåtfulla spår, läsa hemliga lappar och tyda spännande symboler.

Syfte

Lärarmaterialet är utformat för att utveckla kunskaperna i svenska språket. Eleverna övar på att formulera egna åsikter och tankar i olika slags texter och medier. Programmet är ett stöd i förberedelserna inför nationella proven för åk 3.

Programmaterial 🔓

Material exklusivt för dig i Berättarminsteriets upptagningsområden

Lärarhandledning – start på Berättarministeriet

Här finns hela programmet samlat, steg för steg för dig som startat med din klass på Berättarministeriets utbildningscentrum. 

Lärarhandledning – start i klassrummet

För klasser som inte har möjlighet att ta sig till oss och som inte har gått programet ”Redaktör Schwartz bokutgivning” innan. 

Tack för din registrering

Nu är du registrerad som volontär, välkommen till oss!

Vänligen notera att ditt bekräftelsemejl kan hamna i skräpposten. Vid tekniska frågor, kontakta [email protected]