fbpx

Den mystiska lådan

Oförklarliga saker har börjat ske på Berättarministeriet. Eleverna får rycka in till förlagets räddning, och det blir början på en hisnande detektivresa som sträcker sig ända från Egypten till Kiruna.

Story

Efter ett inbrott på bokförlaget har några av redaktörens mystiska lådor försvunnit. Vem har tagit lådorna och varför? Redaktören ber om elevernas hjälp att skydda lådorna medan redaktören försöker ta reda på vad det är som pågår. Med jämna mellanrum dyker nya ledtrådar upp, som redaktören genast skickar till klassrummet för analys …

(2)

tillfällen hos oss

12–14

planerade lektioner i klassrummet

SV

berörda ämnen

Innehåll

Den mystiska lådan inleds endera i klassrummet eller med ett besök i utbildningscentret, och följs sedan av 12 lektionstillfällen innan det är dags för finalen. Eleverna får hjälpa till att lösa mysteriet genom att skriva om gåtfulla spår, läsa hemliga lappar och tyda spännande symboler.

Syfte

Lärarmaterialet är utformat för att utveckla kunskaperna i svenska språket. Eleverna övar på att formulera egna åsikter och tankar i olika slags texter och medier. Programmet är ett stöd i förberedelserna inför nationella proven för åk 3.

Programmaterial 🔓

Lärarhandledning, åk 3

Här finns hela programmet samlat, steg för steg. 

Tack för din registrering

Nu är du registrerad som volontär, välkommen till oss!

Vänligen notera att ditt bekräftelsemejl kan hamna i skräpposten. Vid tekniska frågor, kontakta lena.a@berattarministeriet.se