fbpx

Den mystiska lådan

Oförklarliga saker har börjat ske på Berättarministeriet. Eleverna får rycka in till förlagets räddning, och det blir början på en hisnande detektivresa som sträcker sig ända från Egypten till Kiruna.

Story

Efter ett inbrott på bokförlaget, där ingenting stals, misstänker redaktör Schwartz att tjuvarna var på jakt efter redaktörens mystiska lådor. Redaktören ber om elevernas hjälp att skydda en av lådorna medan hen försöker ta reda på vad det är som pågår. Med jämna mellanrum dyker nya ledtrådar upp, som redaktören genast skickar till klassrummet för analys …

(2)

tillfällen hos oss

12–14

planerade lektioner i klassrummet

SV & SVA

berörda ämnen

Innehåll

Den mystiska lådan inleds endera i klassrummet eller med ett besök i utbildningscentret, och följs sedan av 12 lektionstillfällen innan det är dags för finalen. Eleverna får hjälpa till att lösa mysteriet genom att skriva om gåtfulla spår, läsa hemliga lappar och tyda spännande symboler.

Syfte

Den mystiska lådan är ett äventyr där eleverna i årskurs 3 och 4 utvecklar sina kunskaper i svenska språket. Eleverna övar på att formulera egna åsikter och tankar, skriva olika slags texter samt analysera händelser med hjälp av film, brev och symboler.

Tack för din registrering

Nu är du registrerad som volontär, välkommen till oss!

Vänligen notera att ditt bekräftelsemejl kan hamna i skräpposten. Vid tekniska frågor, kontakta lena.a@berattarministeriet.se