Bästa lärare,

Berättarministeriets uppdrag är att vara ett stöd till läraren genom att erbjuda skolprogram som ett komplement i undervisningen. Våra skolprogram är ämnesövergripande och språkutvecklande för att gynna elevernas kunskapsinhämtning. 

På denna sida hittar du lärarhandledningarna till våra program samt information och nyheter om verksamheten. 

 

Fråga oss!

Alla våra program och fortbildningar utvecklas och
omarbetas efter er lärares värdefulla feedback.

Har du frågor eller feedback? Hör av dig till oss!

angelina-rund

Angelina Drakopoulos

Utbildningsledare program i Göteborg

[email protected]
073-682 14 09

victoria

Viktoria Bergbom Olsson

Utbildningsledare program i Hagsätra

[email protected]
073-682 31 15

susan

Susan Sommarlund

Utbildningsledare program i Husby

[email protected]
073-682 31 17

Reza

Reza Saleh​

Strategisk ledare program

[email protected]
(föräldraledig)

nour

Nour Wålstedt​

Utbildningsansvarig

[email protected]
073-682 31 24​

Lärarhandledningar

Här kan du ladda ner handledningarna till våra program. 

Digitalt lärande

Här finns en samling av fristående lektionsmaterial från oss digitalt lärande med fokus på  storytelling, kreativitet, kritiskt tänkande och språk. Materialet är inte knutet till våra program utan är gjort för att inspirera och vara ett stöd i hur man kan jobba med digitalt lärande. 

Fortbildning

Berättarministeriet erbjuder från hösten 2020 kostnadsfria fortbildningar för lärare i våra upptagningsområden i Stockholm som med sin klass går något av våra kreativa skolprogram. Genom ett fördjupat och kompetensutvecklande stöd till läraren stärks barnens förutsättningar att lyckas med sin skolgång, oavsett deras bakgrund.  

Är du intresserad av att delta med dina kollegor?

Fortbildningen, liksom våra program, riktar sig till årkurs 2 -6 och skräddarsys till läroplanens centrala innehåll, elevernas kunskapsnivåer och möjliggör kollegialt lärandeUnder perioden 2020 till 2023 utvecklas fortbildningsmodulerna tillsammans med skolor i våra upptagningsområden. Vid intresse, kontaka Utbildingsansvarig Nour Wålstedt. 

Pennsvärdet

Sedan 2018 delar Berättarministeriet  Pennsvärdet – en utmärkelse som syftar till att uppmärksamma och hylla lärare i områden med hög arbetslöshet. Genom Pennsvärdet lyfts varje år en eller flera lärare som genom sin undervisning stärker sina elevers språkutveckling, kreativitet och kritiska förmåga.

Mottagern tilldelas:

Mottagaren av Pennsvärdet tilldelas ett stipendium à 25 000 SEK tillsammans med silverbroschen ”Pennsvärdet” som är skapad av formgivaren Aviva Scheiman. 

Under hösten 2020 kommer nästa Pennsvärd att delas ut. 

Previous
Next