fbpx

Berättarministeriets skolprogram

Berättarministeriets skolprogram bygger på grundberättelsen om redaktör Schwartz och bokförlaget Berättarministeriet. Klasser som inte gått något av våra skolprogram tidigare behöver därför börja med programmet Redaktör Schwartz bokutgivning, för att bekanta sig med Berättarministeriets fiktiva värld. Det är ett pedagogiskt grepp för att ge inlärningen en meningsfull och spännande inramning. Programmen är förankrade i läroplanens centrala innehåll och kunskapskrav. Samtliga program är språkutvecklande och ger möjlighet till ämnesövergripande arbete. 

Här kan du läsa mer om de olika programmen: vilka centrala kunskapskrav de möter, hur stor del av undervisningen de tar i anspråk och vilka ämnen de involverar. 

 

Redaktör Schwartz bokutgivning

Årskurs 2–6

Barnen bjuds in till bokförlaget Berättarministeriets magiska värld. Programmet stärker elevernas språkliga förmåga, kreativitet och berättande.

Tillfällen hos oss: (1)
Planerade lektioner: 8
Ämnen: SV, SVA & BL

Den mystiska lådan

Årskurs 3–4

I Den mystiska lådan får eleverna i årskurs 3 och 4 utveckla sina kunskaper i svenska språket. Eleverna får hjälpa Redaktör Schwartz att ta hand om och gömma en mystisk låda. Följ med på ett spännande äventyr!

Tillfällen hos oss: (2) 
Planerade lektioner: 13–14
Ämnen: SV, SVA

Bokslukarna

Årskurs 2–6

Bokslukarna är ett samarbete
med biblioteket. Här lär sig eleverna
att recensera och diskutera litteratur.

Tillfällen hos oss och biblioteket: 1 
Planerade lektioner: varierar utifrån upplägg
Ämnen: SV, SVA

Uppdrag: Nobelarkivet

Årskurs 4–6

Eleverna får med hjälp av en låda med föremål och brev som tillhört Marie Curies vän lära sig om naturvetenskap, forskning, atomer och nobelpris. I samarbete med Nobel Prize Museum.

Tillfällen hos oss: 1 
Planerade lektioner: 10
Ämnen: SV, SVA, KE, FY & HI

Redaktör Schwartz forskningsresa

Årskurs 4–6

En resa in i naturvetenskapens värld där eleverna övar sig i att formulera och lösa vetenskapliga problem. I samarbete med Karolinska Institutet.

Tillfällen hos oss: (1)
Planerade lektioner: 10
Ämnen: SV, SVA, KE, FY & BI 

Historiedetektiverna

Årskurs 7–9

En resa genom 1900-talets Sverige. Med hjälp av en brevväxling och historiska föremål följer vi omvandlingen från jordbrukssamhälle till välfärdsstat. I samarbete med Hallwylska museet.

Tillfällen hos oss: (2)
Planerade lektioner: 7–9
Ämnen: SV, SVA & HI

Tack för din registrering

Nu är du registrerad som volontär, välkommen till oss!

Vänligen notera att ditt bekräftelsemejl kan hamna i skräpposten. Vid tekniska frågor, kontakta lena.a@berattarministeriet.se