Du gör skillnad

Bästa volontär,

Tack vare ditt engagemang hjälper du till att bidra till ett samhälle där barn och unga känner sig trygga i det skrivna ordet. När du medverkar på våra skolprogram är du inte bara en viktig och närvarande förebild för barnen, utan bidrar även på lång sikt till en positiv samhällsutveckling. Din insats är oerhört värdefull och varje timme du lägger ner i utbildningscentret är betydande för de lärare och barn som behöver det som mest. Tack för ditt engagemang!  

Sommaravslutning

Snart är det dags att säga hejdå till en termin som inte blev som någon hade tänkt sig. Eftersom de digitala fortbildningarna i barnsäkerhet gick som smort – en riktig succé i våra ögon – kommer vi också hålla årets sommaravslutning digitalt. Tillsammans reflekterar vi över terminen som gått och blickar framåt mot hösten. Vår generalsekreterare
Dilsa Demirbag-Sten kommer vara med och berätta mer om vårt fördjupade samarbete med Stockholms stad och vad hösten har att erbjuda. Anmäl dig via länkarna nedan.
 Vi hoppas att se dig där!

Förkovra dig

Här finns material att fördjupa sig i om verksamheten och ditt volontärskap. 

I volontärhandboken finns allt du behöver veta!
Allt från manus till tips och trix för att hantera
olika typer av barngrupper. 

Vad händ egentligen under 2019? 
Läs om hela verksamhetens år i vår verksamhetsberättelse.

Storypaket

Fördjupa dig i barnens resa i dessa “storypaket”, läsningen som förklarar steg för steg vad som händer i klassrummet efter besöket hos oss. Vissa program sträcker sig över en hel termin och andra slutar på Karolinska institutet. 

Den mystiska lådan

fram till nationella proven.   

Bokslukarna

programet där eleverna blir recencenter

Gulduppdraget

programet där eleverna blir recencenter

Historiedetektiverna

programet där eleverna blir recencenter

Kartuppdraget

fram till nationella proven. 

Redaktör Schwartz bokutgivning

programet där eleverna blir recencenter

Tidningsskaparna

programet där eleverna blir recencenter

Trailerskaparna

programet där eleverna blir recencenter

Universum

Berättarministeriets universum är podden som är nyfiken på framtidens samhälle och människorna som skapar det. Podden är ett pågående samtal om mod, empati, kreativitet, kritiskt tänkande, berättande och lusten att lära och programleds av Dilsa Demirbag-Sten, generalsekreterare för stiftelsen Berättarministeriet.

Sprid ordet

Vi behöver fler du, vi kan inte nog understryka vikten av många närvarande vuxna i våra utbildningscenter. Lärarna som besöker oss beskriver den höga vuxennärvaron som en del av det som är bäst med Berättarministeriets metod och vi vet att det gör stor skillnad för barnen som kommer till oss. Så hjälp oss gärna att sprida ordet!

Sociala medier

Dela, gilla, kommentera och bjud in dina vänner och potentiella volontärer till våra sociala medier! Här uppdaterar vi om allt från när nästa grundutbildning är till hur vi jobbar varje dag för att minska bostadssegregationens negativa konsekvenser.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pocket
Instagram

Tryckt material

I dessa mailbara PDFer finns material om Berättarministeriet och om volontärskapet.
Om du föredrar fysiskt material finns det att hämta i ditt utbildningscenter. Du kan även kontakta Klara W. Hedengren vid behov av större antal trycksaker. 

Skärmavbild 2020-03-17 kl. 17.01.40

Kontakt

mia-lie

Mia-Lie Nylund

Utbildningsledare volontär i Hagsätra

[email protected]
073-687 06 63

therese

Therese Ribbås

Utbildningsledare volontär i Göteborg

[email protected]
073-687 74 76

klara

Klara W. Hedengren

Kreatör och redaktör

[email protected]
073-682 31 11