fbpx

Varmt välkommen att starta vårterminen med Berättarministeriets volontärdagar!

Vill du veta vad det innebär att vara volontär på Berättarministeriet, samtidigt som du får lära dig mer om vår hjärna och hur vi kan stimulera lärandet? Stiftelsen Berättarministeriet anordnar volontärdagarna både för dig som redan är volontär och för dig som är nyfiken på att få veta mer om verksamheten, och kanske ta steget att bli volontär hos oss. Volontärdagarna, 17–18/1,  hålls i form av digitala lunchföreläsningar med frågestund. Vill du vara med en eller båda dagarna? Det bestämmer du själv.

Program:

Tisdag den 17 januari kl 12.00–13.00
Vad kan en sak eller artefakt berätta för oss?
Vad är en artefakt och på vilket sätt kan de förbättra vår inlärningsförmåga? Oskar Hejll är rekvisitör och artefaktmakare. Han vet hur man med hjälp av enkla ting kan trigga nyfikenhet och intresse som skapar kunskap för livet. Hör honom samtala med Berättarministeriets Dilsa Demirbag-Sten om artefakternas betydelse.

Onsdag den 18 januari kl 12.00–13.00
Är det skillnad på att lyssna på och att läsa en bok?
Vad händer egentligen i hjärnan när vi läser? Vad behövs för att alla ska kunna lära sig läsa? Hör Betty Tärning, forskare i kognitionsvetenskap vid Lunds universitet, samtala med Berättarministeriets Dilsa Demirbag-Sten om varför det är magiskt att vi kan läsa.

Välkommen!

Datum: 17–18 januari 2023
Tid: 12.00–13.00
Plats: digitala lunchföreläsningar

Vid frågor, kontakta Sanna Horn på sanna.h@berattarministeriet.se eller på telefon 073-682 31 24

Tack för din registrering

Nu är du registrerad som volontär, välkommen till oss!

Vänligen notera att ditt bekräftelsemejl kan hamna i skräpposten. Vid tekniska frågor, kontakta lena.a@berattarministeriet.se