fbpx

Berättarministeriet har tilldelats 90-konto av Svensk Insamlingskontroll.


Berättarministeriet är en stiftelse som finansieras med både offentliga och privata medel och som till stor del drivs med ideella krafter. Med 90-konto kan en organisation nå en större bredd av potentiella givare och öka transparensen gentemot allmänheten.

– Våra strukturer lever redan upp till Svensk Insamlingskontrolls krav. Att vi nu tilldelas ett 90-konto är ett kvitto på det. Vi tycker det är viktigt att vara transparenta och tillgängliga för allmänheten och vill gärna att fler ska känna sig manade att engagera sig i vårt arbete, säger generalsekreterare Dilsa Demirbag-Sten.Organisationer med 90-konto måste leva upp till följande krav:

  • Klart syfte. Organisationen måste kunna redovisa ett tydligt ändamål för insamlingen.
  • Låga kostnader. Pengarna ska gå till ändamålet. Inte mer än 25 procent av de insamlade medlen får gå till administration.
  • Ekonomisk kompetens. Ledamöter i styrelsen ska vara ekonomiskt kunniga och får inte ha betalningsanmärkningar.
  • Årlig kontroll. Organisationen måste varje år skicka in räkenskapshandlingar till Svensk Insamlingskontroll, som granskar och följer upp att insamlade medel används på rätt sätt.Berättarministeriet har org nr 802426-7042 och PG 900639-6. På Samverkan kan du läsa mer om hur du kan bidra till ett Sverige där alla barn och unga behärskar det skrivna ordet.Läs mer om 90-konto – Svensk insamlingskontroll

Tack för din registrering

Nu är du registrerad som volontär, välkommen till oss!

Vänligen notera att ditt bekräftelsemejl kan hamna i skräpposten. Vid tekniska frågor, kontakta [email protected]