Göteborg. Nu står det klart att Berättarministeriet kommer att vara en av aktörerna som flyttar in i Världslitteraturhuset på Gamlestads torg i Göteborg till hösten.


Avtalet med Göteborgs Stad är påskrivet och Berättarministeriet blir den sista i raden verksamheter som tar plats i knytpunkten för utbildning som växer fram i området. Världslitteraturhuset på Gamlestads torg är ett av de nya hus som byggs. Huset ligger tvärs över gatan från dagens lokaler. Göteborgs Stad står för en stor del av verksamheten på torget som kommer att rymma både Gamlestadens bibliotek och den nya grundskoleförvaltningen som startar i juli i år.
Maria Wallin, strategisk ledare för Berättarministeriet i Göteborg ser fram emot flytten.

– Tillsammans med Göteborgs Stad stärker vi vår samverkan för en god och jämlik utbildning. Gamlestadstorget som nu växer fram blir en knytpunkt för utbildning som vi är glada och hedrade över att vara en del av. Tillsammans möjliggör vi förändring!

Berättarministeriet ingår sedan ett år tillbaka i ett idéburet offentligt partnerskap, IOP, med staden och blev en naturlig aktör att involvera i utbildningssatsningen på torget.

– Jag ser verkligen fram emot öppningen av Världslitteraturhuset. Det kommer att bli ett lyft för läsandet och kulturen i hela staden. Berättarministeriet, som redan gör en viktig insats för att stötta skolan i Angered och Östra Göteborg, blir en värdefull aktör i den nya miljön, säger Ann-Sofie Hermansson, Kommunstyrelsens ordförande i Göteborg.

Invigningen av Berättarministeriet planeras till hösten 2018.

Tack för din registrering

Nu är du registrerad som volontär, välkommen till oss!

Vänligen notera att ditt bekräftelsemejl kan hamna i skräpposten. Vid tekniska frågor, kontakta [email protected]