fbpx

Dan Brändström ny ledamot i Berättarministeriets styrelse

Statsvetaren Dan Brändström tar plats som ny ledamot i Berättarministeriets styrelse. I rollen hoppas han kunna använda sina många erfarenheter från utbildningsväsendet för att främja en god och jämlik utbildning för alla.
– Ingenting kan vara viktigare än att kunna bidra till att barn och unga kan få en trygg uppväxtmiljö och en den goda start i livet som en bra utbildning utgör, säger Dan Brändström.
Brändström disputerade 1972 vid Umeå universitet och valdes in i Kungliga Vetenskapsakademien 1999. Under sin långa karriär har han bland annat arbetat som universitetslektor, VD för Riksbankens Jubileumsfond, och utbildnings- och forskningspolitisk utredare. Idag är han ordförande för både Filantropiskt forum och Linnéuniversitetets styrelse.
– Jag ser fram emot att på ett så klokt sätt som möjligt kunna utnyttja mitt eget livs bakgrund och erfarenhet till fromma för kommande generationer, säger Dan Brändström. 
Arbetet i Berättarministeriets styrelse leds av ordförande Cecilia Nordström. Styrelsen består av fem ledamöter:
  • Sven Hagströmer
  • Robert Weil
  • Jussi Karlgren
  • Anders Lago
  • Dan Brändström 

Tack för din registrering

Nu är du registrerad som volontär, välkommen till oss!

Vänligen notera att ditt bekräftelsemejl kan hamna i skräpposten. Vid tekniska frågor, kontakta lena.a@berattarministeriet.se