fbpx

Berättarministeriet och Rymdstyrelsen tar hjälp av elever i Östra Göteborg och Angered för att ta fram en guide för nyanlända utomjordingar på jorden. Den 31 augusti hålls ett expertmöte på Gamlestads Torg i Göteborg för att starta upp projektet.


Rymdresornas tid är här. Runtom i världen pågår internationella samarbeten för att utforska vad som finns bortom atmosfärens rand. Nyligen hittades flytande vatten på mars och möjligheterna att hitta utomjordiskt liv växer. Vad skulle liv i rymden innebära? Och hur skulle det tas emot här på jorden? För att få dessa svåra frågor besvarade har Berättarministeriet och Rymdstyrelsen tillsammans gett omkring 200 barn från Östra Göteborg och Angered uppdraget att skriva Sveriges första guide för nyanlända utomjordingar. Boken kommer att ges ut våren 2019 och vänder sig till både nyanlända och etablerade jordbor.

– Berättarministeriet är en entreprenöriell verksamhet i framkant, för oss känns det naturligt att ta steget ut i rymden och bidra till oväntade möten. Vi är stolta över att stå bakom detta expertmöte tillsammans med Rymdstyrelsen. Våra författare kommer att bidra med viktig expertis och fantasi, säger Berättarministeriets generalsekreterare Dilsa Demirbag-Sten.

Den 31 augusti träffas experterna på GE! – Galaktiskt expertmöte på Gamlestads torg, ett konvent för fantasifulla människokännare och utomjordingsexperter anordnat av Rymdstyrelsen och Berättarministeriet.


Läs mer om Rymdstyrelsen här


Följ oss i våra sociala kanaler för att ta del av konventet! #galaktisktexpertmöte

Tack för din registrering

Nu är du registrerad som volontär, välkommen till oss!

Vänligen notera att ditt bekräftelsemejl kan hamna i skräpposten. Vid tekniska frågor, kontakta lena.a@berattarministeriet.se