fbpx

Tisdagen den 5 februari besökte Helene Odenjung ordförande i Göteborgs grundskolenämnd och 1.e vice ordförande i kommunstyrelsen (L) Berättarministeriets Utbildningscentrum och Världslitteraturhuset i Göteborg.

Verksamheten har varit igång i drygt ett år och strategisk ledare i Göteborg, Maria Wallin berättade om Berättarministeriets viktiga uppdrag som stöd för lärarna och vikten av volontärernas engagemang.

I Göteborg har eller ska 31 av 38 skolor i vårt upptagningsområde besöka vårt utbildningscenter under vårterminen 2019 och 9 av 10 intygar att metoden är ett stöd i undervisningen och rekommenderar gärna en kollega att besöka Berättarministeriet.

Maria Wallin betonade värdet av volontärernas arbete att möta eleverna och citerade en av lärarna som deltagit med sin klass under våren:

”Det var väldigt spännande att som lärare få observera och se hur eleverna fungerar med andra vuxna. Tack för ert fina engagemang och att ni verkligen tog vara på alla elevers kunskap.”
.
Helene Odenjung ser mycket positivt på Berättarministeriets verksamhet.
– Det är ett bra komplement och stor inspiration för lärarna. Att stimulera barns fantasi och utveckla språket är så viktigt, säger Helene Odenjung.

Besöket avslutades med en rundvandring i Världslitteraturhuset.

Tack för din registrering

Nu är du registrerad som volontär, välkommen till oss!

Vänligen notera att ditt bekräftelsemejl kan hamna i skräpposten. Vid tekniska frågor, kontakta lena.a@berattarministeriet.se