fbpx

Idag släpps antologin Vi ser, vi känner, vi kämpar. Boken är skriven av nio ungdomar från Berättarministeriets upptagningsområden kring Husby och Hagsätra i Stockholm samt Södertälje.


Sedan 2012 driver Berättarministeriet, i samarbete med Bonnierförlagen, författarskolan BM-debutant. Varje år får ett tiotal ungdomar chansen att utveckla sitt skrivande och bli publicerade författare. Syftet är att lyfta unga röster som kanske annars inte får komma fram och inspirera dem att satsa på det egna berättandet och skrivandet.

Årets antologi Vi ser, vi känner, vi kämpar är den sjätte i ordningen och ges ut av Bonnier Carlsen. Här ryms bland annat en humoristisk text om rutinmänniskan Stefan som somnar på en buss, en drabbande essä om en ung rasifierad kvinnas vardag där smygrasismen lurar överallt och finstämd prosalyrik om det där första, skälvande mötet med en annan människa.

En av debutanterna är Ali Zardadi som 2016 kom som ensamkommande ungdom från Afghanistan. Hans text Avslaget handlar om en kille som fått avslag på sin asylansökan och en kvinna som försöker hjälpa honom.

Boken finns att köpa i bokhandeln, till exempel på Adlibris. Läs mer om boken hos Bonnier Carlsen här!

Årets debutanter är:
NAIMA ODAY
YOSRA ALI
MAJA WETTERQVIST
ZEINAB MUSE
CHRISTIE GUTIERREZ HADDAD
MOA LIEM
THESS STENESKOG
ALI ZARDADI
ANNA AKOPYAN

Tack för din registrering

Nu är du registrerad som volontär, välkommen till oss!

Vänligen notera att ditt bekräftelsemejl kan hamna i skräpposten. Vid tekniska frågor, kontakta [email protected]