fbpx

Under läslovet vecka 44 bjuder Berättarministeriet in till en givande och lärorik heldagskonferens om läsningens magi och betydelse för inlärning och språkutveckling. Konferensen är ett tillfälle till kompetensutveckling och kollegialt erfarenhetsutbyte. Du som går, har gått eller planerar att gå Berättarministeriets skolprogram har självklart förtur till de begränsade platserna. Vi rekommenderar att hela arbetslag från samma skola deltar för att främja förutsättningarna för kollegialt utbyte och lärande. Medverkar gör bland andra Agneta Gulz (kognitionsforskare, deltar i Stockholm), Betty Tärning (kognitionsforskare, deltar i Göteborg), Christopher Wollter (skådespelare) och David Batra (komiker). Moderator är Åsa Julin. Konferensen är helt kostnadsfri, och hålls i Stockholm måndag den 30/10 och i Göteborg tisdag den 31/10. Låter det intressant? Fyll i din intresseanmälan här!

 

Agneta Gulz

Agneta Gulz disputerade i kognitionsvetenskap 1991 och var med och grundade och utvecklade Sveriges första undergraduateprogram i kognitionsvetenskap, vid Skövde universitet 1993–1997. Gulz är professor i kognitionsvetenskap vid Lunds och Linköpings universitet, där hon också leder forskargruppen ”The Educational Technology Group”. Hennes övergripande forskningsområde är lärteknologi, i synnerhet sådan som bygger på digitala pedagogiska agenter.

Betty Tärning

Betty Tärning tillhör forskargruppen ”the educational technology group”, som bland annat  utvecklar digitala läromedel. Hon har stor kunskap inom digital lärteknologi med ett särskilt intresse för feedback och dess roll i digitala lärspel och appar. Är mycket intresserad av hur utveckling och design av läromedel kan påverka människor på olika sätt. Hon menar att feedback har en stor potential att kunna påverka vårt lärande positivt om den utformas på rätt sätt.

Åsa Julin

Åsa har närmare 20 års erfarenhet som journalist, programledare och producent bland andra SVT och Sveriges Radio, och är nu verksam som moderator, producent och strategisk rådgivare inom medie- och kommunikationsfrågor.

Christopher Wollter (foto: Robert Eldrim)

Chistopher Wollter utbildade sig vid Teaterhögskolan i Göteborg, och har därefter varit engagerad bland annat vid Stockholms Stadsteater, Oscarsteatern, Göteborgsoperan, Kungliga dramatiska teatern, Vasateatern, Malmö Opera, Cirkus och Teater Brunnsgatan Fyra i Stockholm.

David Batra

David Batra är, bland mycket annat (som programledare, författare och föreläsare) en av landets främsta stå upp-komiker, med över 1000 föreställningar och titeln ”Årets manliga komiker” (2006) i bagaget.

 

Tack för din registrering

Nu är du registrerad som volontär, välkommen till oss!

Vänligen notera att ditt bekräftelsemejl kan hamna i skräpposten. Vid tekniska frågor, kontakta lena.a@berattarministeriet.se