fbpx

Äntligen har vi äran att få presentera våra åtta toppkandidater för årets Pennsvärd!


Cristina Kullberg – Långmosseskolan, Göteborg
“Alla barn är fria från allra första början, barnen är goda och ärliga varelser som saknar negativa tankar om de tas emot och behandlas med omsorg och kärlek. Det handlar om att bevara den värld vi lever i. Det är viktigt att vi mycket tidigt skapar en bra relation och tilltro till eleverna och deras föräldrar. Jag tycker att lust och engagemang, positiva förhållningssätt, självtro, eget ansvar och människors möjligheter och lika värde är grundläggande aspekter för att nå en meningsfull balans mellan undervisning och lärande. Allt detta är viktigt för mig i mötet med eleverna.“

Seila Törnström – Elinsborgsskolan, Stockholm
“Jag vill fortsätta utveckla det kollegiala lärandet på skolan så att alla elever når så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar.”

Pernilla Rylander – Bläseboskolan, Göteborg
“Det som är utmärkande i min roll som lärarare är att motivera barnen till ansträngning. Jag vill få ALLA barnen att känna att de kan lyckas.”

Mikael Andersson – Vällingbyskolan, Stockholm
“Det roligaste med mitt jobb är att det aldrig blir långtråkigt. Vi arbetar i en verksamhet där ingen dag är den andra lik. Att vi lärare gemensamt är där för egentligen ett ett enda syfte – eleverna. För att lära dem så mycket som möjligt om världen och sig själva, med beaktning tagen till var de är just nu i livet. Eftersom vi arbetar med att få människor att växa och utvecklas så är det extremt givande att se den positiva förändring som kan ske för eleverna, men även för deras familjer. Att vi med relativt små medel kan skapa förändring som påverkar många människor i vårt närområde och i Sverige, både nu och i framtiden.”

Camilla Eriksson – Lärjeskolan, Göteborg
“Det roligaste med mitt jobb är absolut mötet med eleverna och det arbete vi uträttar tillsammans. Att se hur eleverna utvecklas oavsett var de befinner sig i sin utveckling är fantastiskt.”

Ulrica Ambrosius – Oxhagsskolan, Stockholm
“Viktigast är att eleverna aldrig tvekar på att de duger eller på de att har möjligheter att nå sina drömmar. Viljan att göra skillnad är stark. Det är mitt jobb att stärka eleverna så att det blir svårt för andra att sätta sig på dem.”

Anna Bissmarck – Frölundaskolan, Göteborg
“Det som är viktigt för mig i mötet med eleverna är att alla elever känner sig trygga, sedda och delaktiga.”

Elin Karlsson – Farsta strandskolan, Stockholm
”Det viktigaste för mig i mötet med mina elever är att skapa trygghet och förtroende. Att visa ett genuint intresse för dem och deras utveckling. Både för deras kunskaper och för dem som individer. Det är viktigt för mig att eleverna förstår att jag alltid bryr mig om dem och att jag finns där oavsett om dagarna är soliga eller regniga.”

Tack för din registrering

Nu är du registrerad som volontär, välkommen till oss!

Vänligen notera att ditt bekräftelsemejl kan hamna i skräpposten. Vid tekniska frågor, kontakta lena.a@berattarministeriet.se