fbpx

Utbildningscentret i Hagsätra fyller fem år

2015 öppnades dörrarna till Hagsätra utbildningscenter för första gången. Sedan invigningen har 1052 lärare och 10350 elever tagit del av Hagsätras program. Idag den 27 april fyller utbildningscentret fem år. “Vi behövs mer än någonsin”, säger Mia-Lie Nylund, utbildningsledare i Hagsätra.
För fem år sedan invigdes Berättarministeriets utbildningscenter i Hagsätra under pompa och ståt av HKH Kronprinsessan Victoria och en klass från Hagsätra.  Viktoria Bergbom Olsson och Mia-Lie Nylund är utbildningsledare i Hagsätra och lyfter båda hur Berättarministeriet sedan 2015 blivit en självklar del av området.
– Det är självklart för barnen att de kan komma till oss, de brukar komma och knacka på. De känner sig väldigt hemma här, säger Viktoria.
Ingen dag är den andra lik och under dessa fem fantastiska år har saker utöver det vanliga hunnit hända. Till exempel när statsminister Stefan Löfven blev volontär, eller när utbildningscentret fick sin alldeles egna alienparkering. Under våren har schemat varit fullt och programtillfällena är redan fullbokade inför höstterminen.
– Lärarna vill gärna komma tillbaka till oss, vilket är ett tecken på att vi behövs och gör nytta, säger Viktoria.
Både Mia-Lie och Viktoria lyfter fram vikten av utbildningscentret som mötesplats. Berättarministeriets uppdrag är att vara ett stöd för upptagningsområdets lärare i den dagliga undervisningen och en avgörande del i pedagogiken är just den kreativa lärandemiljön. Att eleverna får komma till ett nytt, men tryggt rum och mötas av Berättarministeriets engagerade volontärer är A och O för inlärningen.  
– Här möts inte bara olika typer av människor och generationer. Lärarna får också möta sina elever på ett nytt sätt genom att observera. När de kommer ut från bakom draperiet är de så stolta över sin klass, säger Mia-Lie.
Berättarministeriet verkar som ett stöd för lärare i deras dagliga undervisning. Efterfrågan på skolprogram har varit stor sedan start. Hittills har 1052 lärare och 10350 elever tagit del av Hagsätras program.
Jag ärtteglad och stolt över vad vi åstadkommit under åren. Vi har ett viktigt uppdrag att stötta lärarna och deras elever och utvecklas hela tiden i takt med att deras behov förändras, säger Mia-Lie. 
Viktoria håller med. 
– Det är ständig rörelse framåt. Vi strävar hela tiden efter att bli bättre, säger hon.
Både Mia-Lie och Viktoria längtar till att öppna dörrarna till utbildningscentret igen när samhällsläget tillåter.
– Jag ser fram emot när vi äntligen får träffa alla barn igen, säger Victoria.
– Jag med! instämmer Mia-Lie.
Tack alla volontärer, lärare, elever, medarbetare och partner för dessa fem år! 

Tack för din registrering

Nu är du registrerad som volontär, välkommen till oss!

Vänligen notera att ditt bekräftelsemejl kan hamna i skräpposten. Vid tekniska frågor, kontakta lena.a@berattarministeriet.se