fbpx

I samarbete med Folkuniversitetet anordnade Berättarministeriet den 23/11 seminariet ”Framtidens kompetenser: Hur rustar vi nästa generation att anta utmaningen?”

Kreativitet listas av både World Economic Forum och OECD som en helt avgörande framtidskompetens i skolan, såväl som på arbetsmarknaden. Det blir i förlängningen en demokratifråga, och det är ingen slump att årets PISA-rapport utöver matematiska kunskaper även mäter elevernas kreativa förmågor. I en föränderlig tid med de utmaningar, möjligheter och hot vi står inför kommer nya lösningar att fordras och för detta krävs den djupt mänskliga, unika förmågan att tänka utanför boxen. Hur rustar vi nästa generation kreativa tänkare med nödvändiga kompetenser?

Vi fick lyssna till ett samtal mellan Jan Hylén, analytiker och konsult inom utbildningssektorn, och Peter Gärdenfors, professor i kognitionsvetenskap vid Lunds universitet, under moderering av Berättarministeriets generalsekreterare Dilsa Demirbag-Sten.

Här kan du ta del av seminariet:

 

Tack för din registrering

Nu är du registrerad som volontär, välkommen till oss!

Vänligen notera att ditt bekräftelsemejl kan hamna i skräpposten. Vid tekniska frågor, kontakta lena.a@berattarministeriet.se