Är du vår nästa kollega?

Vill du bidra till Berättarministeriets vision och inspirera barn och unga att erövra det skrivna ordet?

Söker du en praktikplats eller arbetsplats där du får möta barn och inspirera dem till att erövra det skrivna ordet? Vill du lära dig mer om pedagogik, ideell sektor och arbetet med volontärer? Då är Berättarministeriet rätt plats för dig. För att passa hos oss bör du vara värderingsdriven, vilja vara med och verka för ett mer demokratiskt, pluralistiskt och jämlikt Sverige, vilja utvecklas både som människa såväl som i din yrkesroll och vara beredd att jobba ditt hårdaste för att bidra till att vi når våra mål. Hos oss jobbar idag 18 personer i en stark start up-anda.

Våra lediga tjänster

Kontorsassistent, Stockholm

Här berättar Tim om tjänsten som kontorsassistent. Är du hans efterträdare?

Vi använder oss av Happyr när vi utannonserar lediga tjänster.

Finns ingen tjänst för dig ledig just nu? Prenumerera på kommande lediga tjänster hos oss

Gör praktik på Berättarministeriet

Vi erbjuder praktik med olika inriktningar och nedan kan du se vad vi söker till hösten. Mejla ditt CV, ett personligt brev, önskad tidsperiod för praktiken samt vilken inriktning du är intresserad av till amanda.o@berattarministeriet.se

Vi söker dig som är:

  • Värderingsdriven och vill bidra till samhällsförändring
  • Bekväm med att möta och leda både barn och vuxna
  • Bra på att skapa förtroende och goda relationer
  • Analytisk, kritisk och noggrann

Praktikens omfattning
Praktiken omfattar heltid under höst/vårtermin och du arbetar kontorstider måndag–fredag. Praktiken är oavlönad. Tillträde och varaktighet kan diskuteras.


Praktik i ett av våra utbildningscenter:

Pedagogik & volontärskap
Vi erbjuder flera praktikplatser i våra utbildningscenter i Södertälje, Stockholm och Göteborg där du tillsammans med medarbetare och volontärer möter skolklasser som deltar i våra pedagogiska program. Du deltar också i volontärutbildningar, lokala event och är ett stöd i arbetet med att ta emot och stötta volontärer innan, under och efter övningarna med barnen.


Praktik på kansli i Stockholm eller Göteborg:

På Berättarministeriet är arbetet på våra kanslier ett stöd till kärnverksamheten i våra utbildningscenter. Vi arbetar projektbaserat och ingen dag är den andra lik. Du bör trivas med att arbeta självständigt, vara kreativ och trivas i ett högt tempo.

Kommunikation, kansli Stockholm & Göteborg
Exempel på arbetsuppgifter: researcharbete, målgruppsanalys, adressuppdateringar, framtagande av kommunikationsplaner, assistera i planering, genomförande och uppföljning av event.

IT, kansli Stockholm
Du kommer att följa vår IT-ansvarige i arbetsuppgifter som omfattar administration, support, drift och assistera i utvecklingen av vår IT-miljö. Huvudsaklig arbetsplats är på kansliet i Stockholm.

Intervju med praktikant

”Då kändes det som att man gjort något rätt”

Det var Berättarministeriets lustfyllda och prestigelösa inställning till lärande som lockade 23-åriga Agnes Jansson till att söka praktik på Berättarministeriet. Vid sidan av sin praktik arbetade Agnes med sitt examensarbete i journalistik.

Varför sökte du praktik på Berättarministeriet?

– Språk och berättande har alltid intresserat mig och jag tror att ju tidigare man introduceras för skrivandet, desto bättre. Jag lockades av Berättarministeriets lustfyllda och prestigelösa inställning till lärandet och att de tar barn på allvar.

Vad lärde du dig?

– Jag lärde mig mycket om att arbeta pedagogiskt, men också hur det är att vara en del av en förhållandevis ny organisation som fortfarande utvecklas och där alla medarbetare delar värderingar och vision.

Vilket är ditt starkaste minne?

– Vid avskeden överraskades man ibland av en hård liten kram och en barnröst som sa ”Jag vill bo här!” eller ”Det här var den bästa dagen i mitt liv!” Då kändes det som att vi hade gjort något rätt.

Agnes Jansson, praktikant i Södertälje ht 2016