Är du vår nästa kollega?

Vill du bidra till Berättarministeriets vision och inspirera barn och unga att erövra det skrivna ordet?

Söker du en praktikplats eller arbetsplats där du får möta barn och inspirera dem till att erövra det skrivna ordet? Vill du lära dig mer om pedagogik, ideell sektor och arbetet med volontärer? Då är Berättarministeriet rätt plats för dig. För att passa hos oss bör du vara värderingsdriven, vilja vara med och verka för ett mer demokratiskt, pluralistiskt och jämlikt Sverige, vilja utvecklas både som människa såväl som i din yrkesroll och vara beredd att jobba ditt hårdaste för att bidra till att vi når våra mål. Hos oss jobbar idag 18 personer i en stark start up-anda.

Våra lediga tjänster

Praktisera

Vi söker varje termin praktikanter till våra utbildningscenter i Stockholm och Göteborg och vårt kansli i Stockholm. Praktikplatsen omfattar minst 10 veckor på heltid under höst- eller vårtermin.

  • Initiativtagande och en lagspelare
  • Analytisk, kritisk och noggrann
  • Prestigelös, flexibel och lyhörd för verksamhetens behov

Intervju med praktikant

”Då kändes det som att man gjort något rätt”

Det var Berättarministeriets lustfyllda och prestigelösa inställning till lärande som lockade 23-åriga Agnes Jansson till att söka praktik på Berättarministeriet. Vid sidan av sin praktik arbetade Agnes med sitt examensarbete i journalistik.

Varför sökte du praktik på Berättarministeriet?

– Språk och berättande har alltid intresserat mig och jag tror att ju tidigare man introduceras för skrivandet, desto bättre. Jag lockades av Berättarministeriets lustfyllda och prestigelösa inställning till lärandet och att de tar barn på allvar.

Vad lärde du dig?

– Jag lärde mig mycket om att arbeta pedagogiskt, men också hur det är att vara en del av en förhållandevis ny organisation som fortfarande utvecklas och där alla medarbetare delar värderingar och vision.

Vilket är ditt starkaste minne?

– Vid avskeden överraskades man ibland av en hård liten kram och en barnröst som sa ”Jag vill bo här!” eller ”Det här var den bästa dagen i mitt liv!” Då kändes det som att vi hade gjort något rätt.

Agnes Jansson, praktikant i Södertälje ht 2016