fbpx

Trailerskaparna

I Trailerskaparna kliver eleverna rakt in i regissörsrollen efter att ha fått i uppdrag att modernisera Berättarministeriets bokutbud i form av filmtrailers. Med hjälp av stop motion-animering skapar eleverna berättelser och bearbetar dem hela vägen från manus till produktion. Programmets stora final är en filmpremiär på Berättarministeriet.

Story

Redaktör Schwartz assistent Nilla har inte missat att omvärlden blivit digital. Hon lyckas övertala den buttra redaktören att bokförlaget behöver moderniseras en gnutta – med filmer som kan berätta om alla fantastiska berättelser som förlaget publicerar. Medarbetarna ber eleverna om hjälp med den kreativa uppgiften.

Exempel på en film som gjorts av elever. 

2

tillfällen hos oss

3

planerade lektioner i klassrummet

SV & bild

berörda ämnen

Innehåll

I Trailerskaparna börjar arbetet först i klassrummet, där eleverna skriver filmmanus i grupp. Under besöket på Berättarministeriet får de utifrån sina manus göra scenografi och producera en film i stop motion-teknik med hjälp av surfplattor. Klassen blir senare inbjuden till en filmvisning på utbildningscentret, där eleverna får se varandras filmer.

Syfte

Trailerskaparna introducerar eleverna till ett berättande i rörlig form där de med hjälp av ord, bild och digitala verktyg får träna sig i både samarbetsförmåga och uttryckssätt. Programmet etablerar också begrepp som har med film att göra, som manus, produktion och regi.

Programmaterial 🔓

Lärarhandledning, åk 4–6

Här finns hela programmet samlat, steg för steg.

Tack för din registrering

Nu är du registrerad som volontär, välkommen till oss!

Vänligen notera att ditt bekräftelsemejl kan hamna i skräpposten. Vid tekniska frågor, kontakta lena.a@berattarministeriet.se