fbpx

Våra samarbetspartner

Huvudpartner

Akademibokhandeln

Akademibokhandeln är Sveriges ledande bokhandelskedja med butiker från nord till syd. Akademibokhandeln drivs av visionen att sprida läsglädje till alla, varje dag, och vill bidra till ett demokratiskt och hållbart samhälle där alla har möjlighet att utbyta tankar och åsikter. Därför stöttar de Berättarministeriet.

Catarina och Sven Hagströmers Stiftelse

Sven Hagströmer är en av Berättarministeriets medgrundare. Catarina och Sven Hagströmers Stiftelse har till  ändamål är att främja undervisning och utbildning, arbete mot ungdomsvåld, vetenskaplig forskning och kultur. Stiftelsen har varit huvudpartner till Berättarministeriet sedan grundandet 2011.

Egmont

Egmont är en stiftelse med dubbelt syfte: att utveckla media och att stödja barn och unga i utsatta positioner. All vinst från Egmonts medieverksamheter återinvesteras eller går till att hjälpa barn och unga i Skandinavien att få en utbildning och ett bra liv. Egmont Fonden stöder Berättar ministeriets etablering i Malmö. 

Familjen Robert Weils Stiftelse

Robert Weil är en av Berättarministeriets grundare. Familjen Robert Weils Stiftelses engagemang är drivet av övertygelse snarare än filantropi. Stiftelsen främjar bland annat kultur, miljö, omsorg om barn och ungdomar, utbildning och vetenskap.

Jerringfonden

Jerringfonden är en stiftelse som stöder forskning och verksamhet för barn och ungdomar med särskilda behov. Med särskilda behov avses fysisk eller psykisk funktionsnedsättning, kronisk sjukdom eller social utsatthet. Socioekonomisk bakgrund inverkar på barns skolgång och blir alltmer avgörande för vilka som tar del av högre utbildning. Jerringfonden gör därför en riktad satsning för elever i skolor med låga studieresultat genom sitt partnerskap med Berättarministeriet.

Länsförsäkringar Älvsborg

Länsförsäkringar Älvsborg kraftsatsar för att fler barn ska klara grundskolan. Inom projektet Framsteget investeras till att börja med 25 miljoner kronor fram till 2025. Pengarna kommer att gå till verksamheter som främjar barn och ungdomars hälsa och livsvillkor i Länsförsäkringar Älvsborgs region.

Platzer

Platzer är ett av Göteborgs största och ledande fastighetsbolag inom kommersiella fastigheter.  Platzer vill bidra positivt till samhället och har som engagerad samhällsaktör varit med och stöttat Berättarministeriet sedan 2016 för att på ett konkret sätt bidra och göra skillnad.

Partner

Cancerfonden

Cancerfonden är en fristående ideell organisation med vision att besegra cancer. För att nå dit arbetar organisationen med forskningsfinansiering, opinionsbildning och kunskapsspridning. I linje med det stöttar Cancerfonden Berättarministeriets arbete i att få fler barn att upptäcka forskarbanan.

Ikano Bostad

Ikano Bostad är en långsiktig fastighetsägare och bostadsutvecklare. Företaget grundades 2005 av Ingvar Kamprad och ägs än idag av Kamprad-familjen. Ikano Bostad erbjuder kvadratsmarta, funktionella, hållbara och prisvärda bostäder för människor i livets alla faser. Ikano Bostad stöttar Berättarministeriets verksamhet i Hagsätra.

 

Pro bono-partner

DNAB

DNAB är en kommunikationsbyrå, som gärna arbetar inifrån och ut. De utgår från idén, historiken och visionen hos sina uppdragsgivare när de skapar koncept och utvecklar kampanjer. DNAB hjälper oss med allt från volontärkampanjer till grafisk produktion, film och sociala medier.

Kanter advokatbyrå

KANTER är advokatbyrån som vill bidra till ett hållbart samhälle. De sätter en ära i att vara en högt specialiserad byrå som arbetar nära sina klienter, med lång erfarenhet och hög servicegrad. KANTER hjälper Berättarministeriet med juridisk rådgivning.

Koncept

Koncept är arkitekter som kommunicerar varumärken genom arkitektur, design och stadsmiljö. Med hög kreativ höjd genomför de sina kunders visioner. Koncept utformar våra utbildningscenter och visualiserar våra program i utställningsformat.

PocketShop

PocketShop älskar det tryckta ordet. Deras boklådor är fulla av pocketböcker – läsning som är tillgänglig för alla och inte kostar skjortan. Ett sällskap på livsresan, oavsett klass, destination eller färdsätt. PocketShop hjälper oss att nå ut och hitta fler volontärer. Volontärer som är avgörande för vår verksamhet.

Ramboll

Ramboll är ett ledande globalt ingenjörs-, arkitektur- och konsultbolag inom hållbar omställning. Ramboll ägs av en filantropisk organisation som också donerar medel till forskning, studier och utbildningsverksamhet. Ramboll hjälper sina uppdragsgivare att skapa, synliggöra och sätta siffror på sociala värden för att säkra att dessa beaktas inom samhällsutvecklingen. Som experter på utvärdering och analys hjälper de oss att utvärdera våra skolprogram och att ta fram rapporter som belyser aktuella frågor kring de samhällsproblem vi adresserar.

Vill du veta mer?

Vill ditt företag eller din organisation samarbeta med Berättarministeriet i någon form? Vill du veta mer om vad Berättarministeriet gör och hur ett eventuellt samarbete skulle kunna se ut? Kontakta oss!

Tack för din registrering

Nu är du registrerad som volontär, välkommen till oss!

Vänligen notera att ditt bekräftelsemejl kan hamna i skräpposten. Vid tekniska frågor, kontakta lena.a@berattarministeriet.se