fbpx

Vill du vara med?

Som volontär hos oss är du med och möter skolklasser i våra utbildningscenter, och uppmuntrar barnen i att bli trygga i det skrivna ordet. Det behövs inga förkunskaper utan alla volontärer får den kunskap de behöver i vår grundutbildning, och på plats i utbildningscentret finns våra utbildningsledare som stöd. Som volontär blir du en viktig vuxen som hjälper barnen att hitta motivation och tro på sin egen förmåga. Skolprogrammen ges vardagsförmiddagar, och varje tillfälle som volontär är en konkret insats för att minska skolsegregationens negativa effekter på barns liv.

Just nu har vi extra stort behov av volontärer i Husby i Stockholm.
Du kan göra skillnad, registrera dig i dag!

 

För att bli volontär behöver du:

1.

Vara minst 18 år och kunna medverka dagtid på vardagar, minst två gånger per termin. Du bestämmer själv vilka dagar som passar dig. 

2.

Registrera dig via formuläret. 

3.

Boka in dig på en fysisk (2 tim) eller digital (1,5 tim) volontärutbildning. Vi är just nu i stort behov av volontärer.

4.

Begära ett utdrag från polisens belastningsregister  och ta med det till ditt första pass – du kan gå volontärutbildningen innan du fått utdraget – det viktiga är att du tar med det när du fått det. Använd länken nedan och logga in med bank-ID.

5.

Läsa och skriva under våra etiska riktlinjer, som vi går igenom tillsammans under volontärutbildningen och på plats i utbildningscentret.

Har du tekniska problem med formuläret? Kontakta: lena.a@berattarministeriet.se

Vad gör en volontär?

Som volontär möter du barn och unga i något av Berättarministeriets utbildningscenter. I utbildningscentret iklär du dig rollen som medarbetare på ett bokförlag och deltar i våra skolprogram. Din roll som volontär är att peppa, inspirera och ta barnens fantasi på allvar. Genom ditt engagemang, dina frågor och din inlevelse visar du barnen att du lyssnar på vad de har att berätta, vilket i sin tur stärker deras självförtroende. Att behärska det skrivna ordet är en förutsättning för att aktivt kunna delta i samhällslivet. Det handlar inte om att lära ut rätt och fel, utan att finnas där och uppmuntra. Det är i grunden ett enkelt men mycket viktigt uppdrag.

 

Frågor? Kontakta oss!

Jasmina Kotorcic

Jasmina Kotorcic

Utbildningsledare volontär Göteborg

Ida rund

Ida Gardell

Utbildningsledare volontär Husby

Igge K

Igge Kabaca

Utbildningsledare volontär Hagsätra

Sandra

Sandra Jerkérus

Utbildningsledare volontär Malmö

Tack för din registrering

Nu är du registrerad som volontär, välkommen till oss!

Vänligen notera att ditt bekräftelsemejl kan hamna i skräpposten. Vid tekniska frågor, kontakta lena.a@berattarministeriet.se