Registrera dig här

Registrera dig via formuläret nedan som volontär idag och hjälp barn att hitta motivation och tro på sin egen förmåga. Varje gång du kommer till oss som volontär gör du en konkret insats för att minska skolsegregationens negativa effekter på barns liv. Som volontär blir du en viktig förebild som ger fler barn möjlighet att upptäcka och tro på sin egen förmåga – en samhällsbyggare. Du behövs.

För att bli volontär behöver du:

1.

Vara minst 18 år och kunna medverka på vardagar, dagtid, minst två gånger per termin. Du bestämmer själv vilka dagar som passar dig. 

2.

Registrera dig via formuläret här bredvid och boka sedan in dig på en digital volontärutbildning. 

3.

Begär ett utdrag från polisens belastningsregister och ta med det till ditt första pass – du kan gå volontärutbildningen innan du fått utdraget – det viktiga är att du tar med det när du fått det.

4.

Läsa och skriva under våra etiska riktlinjer. Detta går vi igenom tillsammans under volontärutbildningen och på plats i Utbildningscentret.

Har du tekniska problem med formuläret? 
Kontakta IT-samordnare Sadeer Thaer på: [email protected] eller 073-682 31 24
så hjälper han dig direkt!

Vad gör en volontär?

Som volontär möter du barn och unga i någon av Berättarministeriets utbildningscenter. I utbildningscentret iklär du dig rollen som medarbetare på ett bokförlag och deltar i våra skolprogram. Din roll som volontär är att peppa, inspirera och ta barnens fantasi på allvar. Genom ditt engagemang, dina frågor och din inlevelse visar du barnen att du lyssnar på vad de har att berätta vilket i sin tur stärker deras självförtroende. Att behärska det skrivna ordet är en förutsättning för att aktivt kunna delta i samhällslivet. Det handlar inte om att lära ut rätt och fel utan att finnas där och uppmuntra. Det är i grunden ett enkelt men mycket viktigt uppdrag.

Frågor? Kontaka oss!

therese

Therese Ribbås

Utbildningsledare volontär i Göteborg

[email protected]
073-687 74 76

mia-lie

Mia-Lie Nylund

Utbildningsledare volontär i Hagsätra

[email protected]
073-687 06 63