fbpx

Vad innebär det att vara människa? Och vilken är egentligen Gamlestadens bästa restaurang? Som ny på jorden uppstår många frågor som kräver svar.

Den 11 april släpptes boken Utomjordingens guide till jorden – handbok i mänskliga möten. I boken skriver 17 skolklasser från 12 olika skolor i Östra Göteborg och Angered en reseguide till planeten jorden för att ge nykomlingar en trygg hand att hålla i under mötet med mänskligheten. Boken är resultatet av ett arbete som pågått under höstterminen 2018 och riktar sig till alla som någon gång varit en utomjording bland människor, eller för den delen känt sig som en.

Till bokreleasen, som hölls i aulan på Göteborg universitet, kom 300 författare från klasserna och fick ta emot diplom och böcker. Utdelare på scen var Rymdstyrelsens generaldirektör Anna Rathsman.

 

” Den här boken är ett mycket viktigt bidrag till mänskligheten” sa Anna Rathsman under sitt tacktal till författarna.

Utomjordingens guide till jorden är skriven på uppdrag av stiftelsen Berättarministeriet och releasen sker i samverkan med Göteborgs universitet, Rymdstyrelsen och det nystartade Bonnierförlaget Fenix.

 

 

 

 

 

 

Lyssna på radioinslag från Bokreleasen

Bildspel på Facebook

Tack för din registrering

Nu är du registrerad som volontär, välkommen till oss!

Vänligen notera att ditt bekräftelsemejl kan hamna i skräpposten. Vid tekniska frågor, kontakta lena.a@berattarministeriet.se